VINTEREN 2015NYHETSBREV

Menneskerettigheter i aksjon
NÅR MEDFØLELSE FØRER TIL OFFENTLIG STØTTE

I den andre enden av spekteret fra sjokkerende brudd på menneskerettighetene av sikkerhetsstyrker i Colombia, blir undervisningsplanen for å gjøre menneskrettighetene levende fra United for Human Rights, undervist av lærere i klasserom over hele verden.

Patricia B., en professor ved et teknologisk institutt nord i Mexico, har iverksatt å gjøre menneskerettighetene levende med 400 elever, og forteller at innlæringsopplevelsen har forandret liv: «Jeg har brukt materialet i tre av kursene mine. Jeg underviser i forskjellige rettigheter for timen i menneskelige resurser, timen i bedriftsorganisering og timen i bedriftsatferd, der jeg underviser alle sammen. Jeg har merket forandringer i holdningen og atferden hos elevene mine siden jeg viste den første videoen i programmet. Det berørte virkelig hjertene deres, og fikk dem til å tenke og være mer empatiske overfor andre. Studentene er mer storsinnede og interesserte i hva som skjer omkring dem, og de aksepterer ikke urettferdighet mot andre.»

«[Elevene mine] er mer storsinnede og interesserte i hva som skjer omkring dem, og de aksepterer ikke urettferdighet mot andre.»

Patricia B., professor ved teknologisk institutt, Mexico

Carmen A. er en universitetsprofessor i Valladolid i Spania. Etter å ha undervist i å gjøre menneskerettighetene levende for lærerstudenter, skrev hun om forandringen hun observerte hos dem: «Studentene mine revurderte oppførselen sin i klasseværelset overfor en av lærerne sine. De tok hennes synspunkt og skrev et brev til henne der de ba om unnskyldning ...»

Professor Leisa F. underviser i sosiologi ved et universitet i California der hun har brukt programmet i seks kurs med 250 elever. Hun deler programmet med andre medlemmer av lærerstaben. «Det åpnet virkelig øynene hos [elevene] og gav dem en sammenheng som økte forståelsen deres ...», sa hun. Det gjorde at noen elever begynte å snakke om hvordan det å være i stand til å kreve en av disse rettighetene endret livet deres.»



DATOER
Støtte til menneskerettighetene i 2015

20. februar: Verdensdagen for sosial rettferdighet

1. mars: Ingen diskriminerings-dagen

21. mars: Den internasjonale dagen for eliminering av rasediskriminering

6. april: Den internasjonale sportsdagen for utvikling og fred

20. juni: Verdens flyktningdag

30. juli: Verdensdagen mot menneskesmugling

21. september: Den internasjonale fredsdagen

16. november: Den internasjonale toleransedagen

10. desember: FNs menneskerettighetsdag



HJELP TIL MED Å GJØRE MENNESKERETTIGHETENE TIL EN REALITET

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper individer, pedagoger, organisasjoner og regjeringsorganer i alle deler av verden for å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om menneskerettigheter.

LAST NED »
LAST NED