«Hvor begynner de universelle menneskerettigheter, når alt kommer til alt? I det små, tett på hjemmet – så nært og smått at det ikke kan ses på noe verdenskart. Og likevel er det enkeltpersonens verden; hans nabolag; den skolen eller universitetet han går på; fabrikken, gården eller kontoret der han arbeider.»

– Eleanor Roosevelt
USA delegat til FN

BLI AKTIV I KAMPEN
FOR MENNESKERETTIGHETENE

1. Anmodning til din regjering

Verdenserklæringen om Menneskerettighetene er den grunnleggende og internasjonale enigheten om hva menneskerettigheter er, og skal derfor være kjent og anvendt i hele verden. 

La stemmen din bli hørt. Gjør undervisning i menneskerettighetene til en del av leseplanen på skoler og universiteter. Du kan sørge for at menneskerettigheter blir lært og forlangt av alle, ved å underskrive denne anmodningen.

2. Opprett eller del en link til oss

Opprett eller del en link til oss (www.humanrights.com) fra ditt nettsted eller nettstedet til din organisasjon eller utdannelsesinstitusjon.

3. Start en gruppe

Ønsker du å ta en aktiv rolle i å iverksette aktiviteter og fremme menneskerettighetssaken i ditt lokalområde eller ditt faglige område? Den mest effektive tingen du kan gjøre er å starte en gruppe!

4. Start underskriftsinnsamlinger

Fra din egen lokalavdeling kan du umiddelbart sette i gang med underskriftsinnsamlinger og sende brev til medlemmer av lovgivende forsamlinger som ber dem om å vedta menneskerettighetslover (og på den måten forhindre at det vedtas lover som skader menneskerettighetene).

5. Få eksemplarer av filmen Menneskerettighetenes historie og informasjonsannonsene om Menneskerettighetene

Begynn å vise disse filmene til dine venner og kolleger. Spesielle utgaver av heftene er tilgjengelige for ungdom.

LAST NED »