NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

HYLLER VERDENSERKLÆRINGEN OM MENNESKERETTIGHETENE

For å lansere 70-årsjubileumsåret av Verdenserklæringen om Menneskerettigheter ble det holdt eventer og marsjer over hele planeten, inkludert denne her i Danmark.

Over 170 eventer fant sted i 40 nasjoner for å lansere 70-årsjubileumsåret for Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

Den 10 desember 1948 vedtok De forente nasjoners generalforsamling Verdenserklæringen om Menneskerettighetene (UDHR). Den historiske begivenheten ble holdt på Generalforsamlingens tredje møte i Palais de Chaillot i Paris i Frankrike.

Verdenserklæringen er kjernen som både United for Human Rights og Youth for Human Rights undervisningsprogrammer er bygd på. Den erklærer de 30 umistelige rettighetene til hvert eneste menneske – de fleste av dem er kjent til svært få mennesker.

UHR lanserte derfor 70-årsjubileumsåret den 10. desember 2017 med 176 eventer i 40 land, i 104 byer. Disse strakte seg over hele verden, fra Australia til India og Irak, og fra Kamerun og Ghana, til Danmark, Frankrike og Hellas; så fra Canada og USA, ned til Haiti, Mexico og Peru og tilbake over Stillehavet til New Zealand, med mange andre land i mellom.

I Kamerun ble UHR-teamet invitert av Den nasjonale kommisjonen for menneskerettigheter og frihet til deres lanseringsevent, en to-dagers menneskerettighets-utstilling. Teamet holdt deretter seminarer om menneskerettigheter for 2000 elever på fire skoler. Rett sørøstover i Kenya holdt menneskerettighets-teamet seminarer på Pandipieri KUAP barnesenter og Mama Ngina barnehjem. I Marokko var Bab al Gharbi historiske monument i Oujda lokalet for eventet, hvor innbyggere skrev under på en petisjon for å gjøre undervisning i menneskerettigheter obligatorisk.

I Sydney ble et radioprogram sendt på den lokale radiostasjonen Sydney Koori, som opplyste lyttere om deres rettigheter. Langt nord fra den australske sommeren, i Canadas vintersnø, holdt Torontos UHR-frivillige et event i Ontarios senter for vitenskap. De deltok også i York regionale politis borgerseremoni og Human Rights Day-feiring etter invitasjon fra politioverbetjenten.

Sørover til Washington, D.C., var YHRI en av sponsorene av UN Association National Capital Area Human Rights Day-event, hvor FNs høykommissær for menneskerettigheter talte. UHR-avdelings event i Nashville, Tennessee, ble holdt i samarbeid med Tennessees menneskerettighetskommisjon, Metro Kommisjonen for menneskelige forhold, Amnesty International og FN-assosiasjonen. Avdelingen mottok også proklamasjoner fra både Nashvilles ordfører og Tennessees guvernør.

Verdenserklæringen er kjernen som både United for Human Rights og Youth for Human Rights undervisningsprogrammer er bygd på. Den erklærer de 30 umistelige rettighetene til hvert eneste menneske – de fleste av dem er kjent til svært få mennesker.

I Mexico City samarbeidet YHR Mexico med Systemet for kollektiv transport, som utgav 20 millioner metrobilletter som reklamerte for UDHR. I Ecuador ble det holdt en rekke undervisningstimer for det nasjonale politiet.

Tilbake over Atlanterhavet omfattet europeiske eventer et i Danmark med en marsj for menneskerettigheter ledet av studenter og lærere, en underskriftsinnsamling ledet av YHR Spania og assosiasjonen FOARE, en allmennyttig organisasjon som spesialiserer seg i å hjelpe flyktninger med å komme seg på beina og lære om sine rettigheter, og i Budapest i Ungarn, en marsj med 1600 mennesker. I Italia holdt grupper eventer i Brescia, Firenze, Cagliari, Novara og Verona. Milano hadde sin egen marsj gjennom byen, og i Torino deltok to evangelisk-afrikanske kirker.

Det var virkelig en historisk feiring av 70-årsjubileet av UDHR med brask og bram over hele kloden.GJENOPPRETT MENNESKERETTIGHETER

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED