NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

HJEM TIL PORTUGAL FOR Å UNDERVISE I MENNESKERETTIGHETER

Claudia Fernandes som vokste opp i Brasil, og hennes sønn tok på seg å fremme og undervise andre i menneskerettigheter i hjemlandet Portugal.

Mor og sønn, menneske­rettighets­forkjempere og lærere tar i bruk Youth for Human Rights-kampanjen.

Claudia Fernandes, født i Portugal og oppvokst i Brasil, vokste opp blant folk fra mange kulturer som preget hennes syn på livet. Moren hennes inspirerte henne til å gjøre frivillig arbeid og hun utviklet en lidenskap for å tjene andre. Hun har bodd i sju land, noe som ytterligere utvidet hennes aksept av forskjellige synspunkter. Etter en universitetsutdannelse i Portugal flyttet hun til USA.

Da hun bodde i Amerika ble behovet for undervisning i menneskerettigheter virkelig for henne da hennes seks år gamle datter ble mobbet på skolen. Ikke bare gjorde læreren ingenting med det, men han bidro til det. Da Claudia oppdaget YHRI dannet hun fundamentet for «Lager unge ledere for menneskerettigheter» med sønnen sin, for å utvikle etisk, ansvarlig og støttende lederskap. «Menneskerettigheter er en styrke», sier Claudia. «Men det er viktig å ikke bare kjenne menneskerettighetene, men også lære dem til andre.»

Etter at hun og sønnen deltok på det internasjonale Human Rights-toppmøtet i New York ble hun inspirert til å gjøre mer med YHRI. Hun flyttet tilbake til Portugal og startet et human rights-prosjekt under det lokale Porto-områdets myndigheter i nord. Formålet var å fremme likestilling og ikke-vold i skolene. Prosjektet inkluderte skoleseminarer og eventer for menneskerettigheter.

Hun har nå grønt lys til å trene lærere slik at de kan fortsette leveringen med sine elever. «Hvis du kan klare å undervise barn godt nok, kan du forandre fremtiden», konkluderer Claudia.VI VIL gjerne HØRE FRA DEG

United for Human Rights- og Youth for Human Rights-materialene er gratis for dem som vil bruke dem til å lære sine egne rettigheter og til å undervise andre. Her er hva noen sa da de bestilte:

SAMFUNNSFAGSLÆRER, CANADA

Jeg gjerne bruke disse materialene til å dekke hver menneskerettighet grundig i min samfunnsfagsundervisning for niende klasse. Jeg liker plakatene for grafikk og de forskjellige oppgavene som er tilgjengelige. Jeg føler at elevene mine vil ha stor nytte av denne ressursen.

JUSSTUDENT, BRASIL

Jeg er 21 år gammel og studerer jus. Siden jeg var 18 år gammel har jeg arbeidet som frivillig med internasjonale NGO-er. Jeg møtte folk fra mange land og jeg delte alltid data med dem om menneskerettigheter og respekt for forskjeller. Jeg tror at utdannelse er måten å forandre verden til det bedre på. Jeg vil gjerne bli lærer og hjelpe folk til å gjøre en forskjell. Med United for Human Rights kan jeg se muligheten til å hjelpe elever på videregående skole med å forstå sine rettigheter og assimilere dem til å utvikle kritisk tenkning.

NGO-PARTNERSKAPSLEDER, MALAWI

Vårt fokus er å kjempe for rettighetene til barn og unge. Etter å ha gjort forskning la vi merke til at de fleste malawiske unge og barn blir utsatt for krenkelser av menneskerettighetene, så som barnearbeid, ikke bli tilbudt medisinering når de er syke, barneekteskap, tortur og annen grusom, umenneskelig behandling. Vi vil derfor gjerne arbeide sammen med dere slik at vi kan lære mer om unges og barns rettigheter.

LÆRER, SOUTH CAROLINA

Vennligst send meg eksemplarer av Hva er menneskerettigheter?-hefter for hvert av mine barn. Jeg har omtrent 180 elever, og jeg synes at dette er en flott ting å ta med seg fra leksjonene vi underviser.

SAMFUNNSPEDAGOG, NIGERIA

Jeg planlegger å møte 50 unge fra samfunnet mitt, spille videoene og levere pensumet dere skaffer til veie.FAKTA

UDHR uttrykt i tall

For 70-årsjubileet av UDHR, la oss se på statistikkene.

18

MEDLEMMER

av politiske, kulturelle og religiøse grupper dannet kommisjonen for å skape UDHR

70

ÅR

med UDHR som det styrende dokumentet for å definere, beskytte og opprettholde menneskerettighetene

500+

SPRÅK

som UDHR har blitt oversatt til, som gjør det til det mest oversatte dokumentet på jorden

193

MEDLEMSLAND

opprettholder UDHR som FNs plattform for fred i verden

48

NASJONER

skrev under på den opprinnelige erklæringen for å godkjenne den i 1948GJENOPPRETT MENNESKERETTIGHETER

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED