NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

HUMAN RIGHTS-UNDERVISNINGSTURNÉ REISER GJENNOM TAIWAN

Én av mange skoler nådd av YHR Taiwan-turnéen (ovenfor); skoler blir anerkjent (øverst til høyre); og Wil Seabrook signerer autografer for elever (nederst til høyre).

En to-ukers Human Rights-undervisningsturné reiser til seks byer i Taiwan for å lansere 70-årsjubileet av Verdenserklæringen om Menneskerettighetene med opplysning gitt gjennom musikk og kunst – og inspirerte tusenvis.

Den 10. desember 2017, i feiring av 70-årsjubileet for Verdenserklæringen om Menneskerettighetene, innviet YHR Taiwan-teamet en Human Rights-undervisningsturné på skoler og universiteter over hele landet.

Sammen med dem var Rahul KC, president for YHR Nepal og Wil Seabrook, en YHRI-ambassadør og grunnlegger av Rock for Human Rights.

Turnéen begynte på Chung Cheng-universitetet hvor studenter først så de 30 YHRI-annonsene og dokumentarfilmen Menneskerettighetenes historie. Wil Seabrook fremførte deretter Beatles’ «Blackbird» og hans egen sang «Candle». Han fortalte sin egen erfaring med krenkelser av menneskerettighetene og løsningene på dem, og gav studentene en sjanse til å fortelle sine egne historier. Rahul KC snakket om grunnen til at han viet sitt liv til undervisning i menneskerettigheter. Han la vekt på viktigheten av ansvar – ifølge Verdenserklæringen om Menneskerettighetene, artikkel 29 om ens plikt å beskytte rettighetene og frihetene til andre. Han presenterte et lysbildeshow av aktivitetene sine og gav elevene eksempler på mange måter de kunne fremme menneskerettighetene på.

«Jeg behøver ikke å prøve å redde verden. Jeg kan være det lille stearinlyset som er et lys for andre.»

Et lignende mønster fortsatte gjennom Jinwen-universitet for vitenskap og teknologi, Taipeis nasjonale universitet for utdannelse, Fu Jen katolske videregående skole, Nan Hwa videregående skole, Taipei Dongmen grunnskole og flere – 17 i alt.

Elevene ble inspirert og kom med uttalelser som: «Det er første gangen jeg forstår de 30 menneskerettighetene og deres grunnleggende innhold», og: «Jeg vil bli forkjemper for menneskerettighetene», og: «Jeg behøver ikke å prøve å redde verden. Jeg kan være det lille stearinlyset som er et lys for andre.»

På bare to uker hadde turnéen holdt 26 eventer i seks byer og nådd mer enn 4000 unge.

Det hele kulminerte på feiringen av Menneskerettighetsdagen i kapellet til Scientology Kirken i Kaohsiung, hvor studenters Human Rights-kunst ble utstilt. Lederen for Kaohsiungs undervisningskontor talte og anerkjente studentene.FAKTA

UDHR uttrykt i tall

For 70-årsjubileet av UDHR, la oss se på statistikkene.

18

MEDLEMMER

av politiske, kulturelle og religiøse grupper dannet kommisjonen for å skape UDHR

70

ÅR

med UDHR som det styrende dokumentet for å definere, beskytte og opprettholde menneskerettighetene

500+

SPRÅK

som UDHR har blitt oversatt til, som gjør det til det mest oversatte dokumentet på jorden

193

MEDLEMSLAND

opprettholder UDHR som FNs plattform for fred i verden

48

NASJONER

skrev under på den opprinnelige erklæringen for å godkjenne den i 1948GJENOPPRETT MENNESKERETTIGHETER

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED