NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

MILANO HOLDER HUMAN RIGHTS-PRISUTDELING

Tenoren Carmelo Sorce opptrer på 2018 Human Rights Helteprisutdeling i Teatro Gerolamo i Milano.

Youth for Human Rights Italia holder sin årlige Human Rights Helteprisutdeling 2018.

Hvert år holder Youth for Human Rights Italia sin årlige Human Rights Helteprisutdeling og 2018 var intet unntak. Denne gangen ble det prestisjefylte arrangementet holdt i Teatro Gerolamo, nær den berømte Duomo di Milano-katedralen. Den ble åpnet med en gripende opptreden av den italienske tenoren Carmelo Sorce.

Arrangementet var sponset av Lombardia-provinsens myndigheter (Milano er dens hovedstad), Nord-Italias liga for søramerikanske og karibiske konsulater (som representerer 38 konsulater), Kongos ambassade, Den forente planeten-stiftelsen og Scientology Kirken Italia.

Sammenfallende med den internasjonale dagen for Afrika ble en av de tre prisene overrakt Cristina Fazzi, en lege som har arbeidet i Zambia i 18 år for å hjelpe folk i nød. Gianfranco Ranieri, et Rotary Club-medlem, var den andre prismottakeren. Som en aktiv menneskevenn siden 1979 har han ledet en organisasjon som har bygd skoler i Kenya for å hjelpe mer enn 15 000 barn. Den siste prisen gikk til Rock No War-stiftelsen, ledet av presidenten Giorgio Amadessi. Gruppens formål er å bringe hjelp og glede til områder som er underutviklet og fattige på grunn av krig. De har gjennomført prosjekter på fem kontinenter.

Nyhetene om de nylig utnevnte Human Rights-heltene gikk ut på den landsdekkende nyhetsmediekanalen TgCom 24, der de oppmuntret andre til å ta opp saken for å fremme og undervise i menneskerettigheter.VI VIL GJERNE HØRE FRA DEG

Våre Human Rights undervisningspakker er gratis tilgjengelige for pedagoger og lærere; her er hva de sier om materialene.

PEDAGOG, BRASIL

Pakken ankom og jeg elsker den. Den er utrolig og gjør det mulig for barn å bli interesserte i å lære og oppdage sine rettigheter på en morsom måte. Det muliggjør også å bygge en kritisk og aktiv borger i samfunnet.

JUSSTUDENT, KENYA

Jeg skriver for å takke deg for den fantastiske Youth for Human Rights-pakken du sendte meg. Jeg må si at den er vidunderlig og du og dine team gjør et enormt arbeid. Jeg vil gjerne takke deg igjen for pakken, spesielt DVD-en som jeg har funnet så hjelpsom. Jeg viste videoene til mine familiemedlemmer, venner og college-partnere som reagerte veldig bra.

LÆRER, SVERIGE

Siden en stor del av min verden består av undervisning, synes jeg at undervisningspakken deres er veldig nyttig. Spesielt når det gjelder å undervise unge. Jeg prøver å dekke menneskerettigheter i alle mine samtaler og foredrag. Jeg har oppdaget at selv når jeg snakker om den svenske lovgivingen om diskriminering på arbeidsplassen til ledere i næringslivet, er det nyttig å snakke om menneskerettigheter. Det bringer sammenhengen til hvorfor vi har lover for å regulere diskriminering.

LÆRER, NORTH CAROLINA, USA

Mange takk skal dere ha! Elevene mine begynner å fortelle sine lærere hva de lærer i min Youth for Human Rights fredagsklubb. Jeg er så begeistret over innvirkningen denne undervisningsplanen har på elevene mine. En elev som oppfører seg dårlig fordi det er kult, deltar nå i diskusjoner fordi han virkelig begynner å bry seg om andres menneskerettigheter.FAKTA

MENNESKEHANDEL

Verdenserklæringen om Menneskerettighetene sier: «Ingen må holdes i slaveri eller trelldom», men slaveri eksisterer fortsatt i dag

50 %

AV FOLK

som er fanget i menneskehandel anslås å være barn

2–4

MILLIONER

barn blir utsatt for prostitusjon i den globale kommersielle sex-handelen

600–800

TUSEN OFRE

blir kjøpt og solgt over internasjonale grenser hvert år til tvangsarbeid eller kommersiell sex

2–4

MILLIONER

blir ofre for menneskehandel hvert år både nasjonalt og over internasjonale grenser

32

MILLIARDER

blir tjent årlig gjennom menneskehandel på globalt planBLI MED I BEVEGELSEN

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED