NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

HUMAN RIGHTS-TOPPMØTE FEIRER 70-ÅRSDAGEN FOR VERDENSERKLÆRINGEN OM MENNESKERETTIGHETENE

Toppmøtet om menneskerettigheter i FN i New York (øverst); gjestetaler Luis Almagro, generalsekretæren i Organisasjonen av amerikanske stater (nederst til venstre); og workshop for Unge delegater ved ansvarlig leder av Youth for Human Rights International, Ruslan Khusainov (nederst til høyre).

Det 15. årlige internasjonale toppmøtet om menneskerettigheter engasjerer 94 unge fra 57 nasjoner på FN i New York.

70-årsdagen for Verdenserklæringen om Menneskerettighetene (UDHR) var temaet for det 15. årlige internasjonale toppmøtet om menneskerettigheter, som ble holdt den 5.–7. juli 2018. De første to dagene på programmet fant sted i Det økonomiske og sosiale råd i FNs hovedkvarter i New York, med åpningsmøtet sendt live på UN TV. Toppmøtet ble sponset av Costa Ricas FN-delegasjon og co-sponset av Kypros’, Australias og Romanias FN-delegasjoner samt ytterligere 17 ikke-statlige organisasjoner (NGO-er).

Toppmøtets deltakere inkluderte:

  • 94 unge delegater og ambassadører som representerte 57 land, utvalgt for deres fremragende prestasjoner innenfor feltet menneskerettigheter (unge ambassadører er tidligere deltakere som fortsetter å fremme menneskerettighetene.)
  • FN-ambassadører og diplomater fra 35 land
  • Alt i alt over 400 embetsmenn, diplomater, NGO-representanter og menneskerettighetsaktivister fra 73 land

Programmet hadde to human rights-ikoner som hovedtalere: Luis Almagro, generalsekretæren for Organisasjonen av amerikanske stater og brigadegeneral Alberto Sepúlveda Riaño fra Colombias væpnede styrker. Begge menn er viet til å sikre menneskerettigheter for dem de tjener, og åpenhjertige forkjempere for Youth for Human Rights’ initiativ som et middel til å gjøre dette til virkelighet.

I sin presentasjon la Almagro vekt på betydningen av menneskerettighetene: «Jeg oppfordrer dere til å bli ekte ambassadører for menneskelighet og en representasjon av etisk diplomati», sa han. «Menneskerettigheter rundt om i verden vil dra nytte av en ny type diplomater som er betingelsesløst veiledet av prinsippene og verdiene, ledet av den svært grunnleggende ideen om vår tilstand som menneskelige vesener og de allmenngyldig umistelige rettighetene vi alle er berettiget til. Det er virkelig en glede å være sammen med dere i denne vakre salen og tale til dette unge publikumet, som for meg, representerer et løfte om en ny generasjon som vil bane veien for et rådende etisk diplomati.»

De unge vendte hjem inspirert, fulle av energi og utstyrt med materialer og ferdigheter til fullt ut å innføre undervisning i menneskerettigheter i deres land.

Unge delegater presenterte sine menneskerettighetsaktiviteter som gjorde dem fortjent til æren av å representere deres land på toppmøtet.

Den tredje dagen av denne begivenheten var en multikulturell feiring arrangert av Scientology Kirken i Harlem. En workshop for delegater ble etterfulgt av et Åpent hus om menneskerettigheter. Delegatene og ambassadørene ble ønsket velkommen til Harlem av Queen Mother dr. Delois N. Blakely, æresordfører i Harlem. Programmet inneholdt presentasjoner av Unge delegater og dignitarer og opptredener av lokale talenter.

Unge delegater og ambassadører organiserte seg deretter i åtte lag som gikk ut i nabolagene for å snakke med andre om deres rettigheter, inspirert av Youth for Human Rights informasjonsannonser for Verdenserklæringen om Menneskerettighetenes artikkel 29: «Ansvar», som oppfordrer alle mennesker til å ta ansvar for å opplyse andre om menneskerettigheter.

De unge vendte hjem inspirert, fulle av energi og utstyrt med materialer og ferdigheter til fullt ut å innføre undervisning i menneskerettigheter i deres land.BLI MED I BEVEGELSEN

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED