NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

PERSONER BLIR ANERKJENT SOM MENNESKERETTIGHETS-HELTER FOR Å HJELPE HVER ENESTE SEKTOR AV SAMFUNNET

Kunst og kultur for menneskerettigheter i Italia holdt et event i det italienske deputertkammeret – en av de mange undervisningsaktivitetene som gruppen ble tildelt Human Rights-helteprisen for. Tusenvis av unge (ovenfor til høyre) signerte menneskerettighetsflagget som alpinisten Daniele Nardi (øverst til høyre) deretter brakte til de høyeste fjellene.

Youth for Human Rights-helteprisen hedrer dem som forandrer livene til andre gjennom undervisning i menneskerettigheter, deriblant det inspirerende eksempelet til Kunst og kultur i Italia og andre som står i spissen for sosial bedring og fred.

Et spesielt høydepunkt på det årlige internasjonale toppmøtet om menneskerettigheter var Youth for Human Rights-helteprisene som anerkjente dem hvis mot og besluttsomhet har økt bevisstheten om menneskerettigheter i sine respektive land og lokalsamfunn.

Blant de fire enestående personene som ble hedret med prisen dette året var presidenten for Kunst og kultur i Italia, Maria Elena Martini, som mottok prisen for både seg selv og til minne om hennes avdøde menneskerettighetspartner, Daniele Nardi.

Den indiske skuespillerinnen Sheena Chohan og aktivisten Travis Ellis fra Washington, D.C. var også prisvinnere. (Se mer om Travis’ arbeid på neste side.)

Martini slo seg sammen med alpinisten Daniele Nardi for å nå tusenvis av unge i Lazio-regionen.

Nardi gjennomførte tallrike ekspedisjoner til verdens høyeste fjell hvor han bar «Flagget for menneskerettigheter», et spesielt flagg underskrevet av skolebarn til støtte for menneskerettigheter.

Vi hedrer disse fire heltene for deres uselviske arbeid som er så nødvendig over hele planeten for å bringe fred gjennom undervisning i menneskerettigheter.

Før turene sine ble disse elevene undervist i sine grunnleggende menneskerettigheter med støtte fra Lazios regionale myndigheter som er bekymret for de nesten 50 prosent av elevene i alderen 11 til 17 som utsettes for mobbing.

I dag viderefører Martini arbeidet hun og Nardi begynte gjennom eventer, marsjer og samarbeid for menneskerettigheter.

Sheena Chohan har vært en ambassadør for Youth for Human Rights i Sør-Asia siden 2011 og har nådd folk både gjennom medier og aktiviteter i hele regionen, spesielt i India og Bangladesh. Gjennom seminarer har hun direkte undervist over 7000 unge i deres menneskerettigheter og nådd millioner flere gjennom radio, aviser og online-medier, hvilket har gitt henne kallenavnet «Menneskerettighetsjenta». For å finne ut mer, se en nylig dokumentarfilm om arbeidet hennes på nor.scientology.tv/SChohan.

Vi hedrer disse fire heltene for deres uselviske arbeid som er så nødvendig over hele planeten for å bringe fred gjennom undervisning i menneskerettigheter.FAKTA

TILBAKEBLIKK PÅ ÅRET SOM GIKK

Et år med stadig økende interesse for United for Human Rights- og Youth for Human Rights-materialer blir vist ved disse statistikkene:

52 068

SKOLER

verden rundt bruker Youth for Human Rights-materialer til å undervise i menneskerettigheter

31 722

BESTILLINGER

ble sendt inn fra folk i 175 land for United for Human Rights- og Youth for Human Rights-materialer på ett år.

91 873

ELEVER

ble undervist i sine menneskerettigheter på ett år

774 073

HEFTER

ble distribuert internasjonalt på ett år for å lære folk deres menneskerettigheter

4,9

MILLIONER

besøkende på ett år har gått til youthforhumanrights.org og humanrights.comBESKYTT DERES RETTIGHETER

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper individer, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED