NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

FORANDRER LIV I WASHINGTON, D.C.S TØFFESTE DISTRIKTER

Washington, D.C.s Human Rights-helt, Travis Ellis sprer de 30 artiklene i Verdenserklæringen om menneskerettigheter til alle, overalt hvor han går.

Travis Ellis bruker sin egen erfaring med kriminalitet og stoff, gjennomsyret av kunnskap om menneskerettigheter, til å hjelpe med å forandre D.C.s fremtid.

Washington, D.C.s mordstatistikk ble mer enn fordoblet på bare 4 år, hvilket ansporet D.C.-ledere til å kalle trenden en «krise». Men å arrestere lovbrytere er ikke nok, når halvparten av dem som senere blir løslatt ender bak lås og slå igjen innen tre år. Disse «tilbakevendende borgerne» kan ofte ikke finne sted å bo eller jobber, og i stedet vender de tilbake til kriminalitet og fengsel.

Men nå har de Travis Ellis, en 30-år gammel kristen prest, hiphop-kunstner og menneskerettighetsentusiast i Washington, D.C. Ellis vokste opp i byens 7. og 8. distrikt og var involvert i et liv med stoff, gjenger og kriminalitet allerede da han var 13. Men det hele innhentet ham da han var 18, da en nær-døden-opplevelse førte ham til innleggelse på sykehus i en vegetativ tilstand.

Han ble gjenopplivet med et nytt formål gjennom biskop Dwayne E. Stewart Sr. fra Gospel Truth Life Changing Ministries. Travis ble prest i 2008 og viet sitt liv til å hjelpe andre å komme seg vekk fra gatene. Han slo seg sammen med Warees Majeed og Sadiq Ali, MBA, for å opprette Yaay Me – en gruppe for å hjelpe underprivilegerte unge – og arbeidet også med Millionaire Manners Academy. Ellis sier: «Jeg gjør det jeg gjør nå bare for å være en inspirasjon for en annen – ønsket om å inspirere.»

I 2015 ble Ellis introdusert til YHRI-materialene, som passer perfekt med hans pågående arbeid. Han og teamet hans begynte med å fokusere på tilbakevendende borgere og hjelpe dem til ikke bare å lære ferdighetene som behøves for å få jobb og finne bolig, men også til å gjenoppbygge deres emosjonelle, mentale og sosiale helse.

En sentral menneskerettighet han legger vekt på i seminarer er artikkel 3 i Verdenserklæringen om Menneskerettigheter, «Retten til liv», ikke bare livet til tilbakevendende borgere, men også andre menneskers liv. Artikkel 2, «Ikke diskriminer», treffer blinken, siden 10 prosent av D.C.s befolkning er svarte, men svarte utgjør 89 prosent av dem som blir løslatt fra fengselet. Ellis viser artikkel 26, «Retten til utdannelse», ved å hjelpe tilbakevendende borgere til å få utdannelsen de trenger for å få lønnet arbeid.

«Jeg føler at jeg har oppnådd å se at folk vellykket integreres tilbake i deres lokalsamfunn etter å ha vært borte i uansett hvor mange år», sier Ellis. «Jeg tror at å kunne se dem overvinne utfordrende atferd og tenke ut en måte å lykkes på er den mest tilfredsstillende delen av arbeidet mitt.»

«Jeg gjør det jeg gjør nå bare for å være en inspirasjon for en annen – ønsket om å inspirere.»

I 2018 hjalp Ellis’ team Washington, D.C.s ordførerkontor med å utvikle Pathways Program, et 12 ukers kurs for tilbakevendende borgere. De utviklet også et kurs for Maryland Evening Reporting Center for unge løslatt på prøve. De arrangerer også sommerleirer i partnerskap med DC Housing Authority, etter-skoletid-programmer med DC Promise Neighborhoods Initiative og arbeider på gatene med Cure the Streets.

Og for dem som går gjennom D.C.-ordførerens Pathways Program har den vanlige 60 prosents tilbakefallsstatistikken stupt til bare 6 prosent blant dem som fullfører.

Og hele veien med Ellis er YHRI-materialene, uansett hvem han når ut til. Han har allerede berørt livene til 10 000 unge og voksne i fire distrikter i Washington, D.C., og i delstatene Maryland og Virginia.BESKYTT DERES RETTIGHETER

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper individer, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED