NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

FYLLER TOMROMMET AV MENNESKERETTIGHETER

Lærere besøker United for Human Rights’ bod på Det nasjonale lærerforbunds årlige møte og bestiller sine egne undervisningspakker.

United for Human Rights sørger for hardt tiltrengte undervisningsmaterialer til lærere.

Det nasjonale lærerforbund (NEA) er USAs største profesjonelle arbeidsorganisasjon, med medlemmer fra alle nivåer av utdannelse. Mange lærere i området samfunnsfag, historie, regjering eller lignende studier leter etter muligheter til å undervise sine elever i menneskerettigheter.

Det er derfor United for Human Rights (UHR)- og Youth for Human Rights-materialene er gjort tilgjengelige for dem gratis på NEAs årlige konferanser. Dette året var ikke annerledes, med en UHR-bod på NEAs 156. årlige møte avholdt i Minneapolis konferansesenter i Minnesota.

Mer enn 220 lærere bestilte UHR- og YHR-undervisningspakker, og alle delte de mange forskjellige måtene materialene ville passe inn i forskjellige undervisningsplaner. Dette inkluderte noen som ikke er så innlysende, så som bandlæreren som etter å ha sett artikkel 27 i Verdenserklæringen om Menneskerettighetene, «Opphavsrett», innså at hans musikerspirer trengte å kjenne sine rettigheter.

Noen lærere hadde allerede materialene og fortalte hvordan de hadde brukt dem. En lærer sa: «Jeg underviser en borgerrettighetsenhet. Jeg begynner med heftene om menneskerettighetene. Nå bruker jeg videoene og heftene til faktisk å håndtere konflikter i klasserommet.» En representant fra Californias lærerforbund var ekstatisk over å se boden vår fordi hun allerede har arbeidet med å nå alle Californias lærere med materialene. Så langt bruker 200 lærere dem.VI VIL GJERNE HØRE FRA DEG

Humanrights.com og youthforhumanrights.org skaffer ressurser som er gratis og kan lastes ned, til enhver for å undervise i menneskerettigheter. Her er hva de som bruker dem sier.

KOMMISSÆR, COUNTY HUMAN RIGHTS COMMISSION, MASSACHUSETTS, USA

«Jeg har arbeidet med spesialundervisning i over 40 år og jeg kan ikke huske at jeg noensinne har blitt mer inspirert av en gruppe ungdommer enn jeg er på disse årlige begivenhetene. Vi gir hver deltaker en mappe med materialer om menneskerettigheter for deres individuelle uavhengige studium. Takket være deres sjenerøsitet inkluderer dette årets pakke heftet Hva er menneskerettigheter? Publikasjonen er umåtelig leselig og inneholder kompleks informasjon på en grundig og forståelig måte. Vi takker dere for deres assistanse og ønsker dere fortsatt suksess med arbeidet deres.»

PEDAGOG, BRASIL

«Jeg kan forsikre dere om at materialene dere sendte har vært av den største viktighet for utviklingen av vårt arbeid, fordi de opplyser og inspirerer våre pedagogiske ideer. Vi takker dere (jeg, skolen, elever og lokalsamfunnet) for å sende materialene, fordi mange av disse unge menneskene vil helt klart plante det frøet for fred og rettferdighet som Youth for Human Rights International og United for Human Rights hjelper med å så.»

FNs INSTITUTT FOR TRENING OG FORSKNING, NEW YORK

«Mange takk for å sende materialene og følge opp. Materialene har vært ekstremt nyttige. Vi har delt dem ut, og jeg presenterte dem til delegatene som kom til New York for første gang.»

LÆRER, SAMFUNNSSENTER, CANADA

«Enda en gang, takk for materialene. Jeg brukte dem med mine 6.- og 7.-klasser. Leksjonene er veldig godt organisert og lett å bruke. Jeg tror det er veldig viktig for elever å forstå at ikke alle har de samme mulighetene som vi har i Ontario. Disse leksjonene passer også fint inn i vårt kurs om sosial rettferdighet.»FAKTA

REALITETEN OM FATTIGDOM

Artikkel 25 i UDHR garanterer mat og husly for alle, men her er virkeligheten.

3 MILLIARDER

MENNESKER

(Nesten halvparten av verdens befolkning) lever på mindre enn 2,5 dollar om dagen

1,3

MILLIARDER

av dem lever på mindre enn 1,25 dollar per dag – i ekstrem fattigdom

22 000

BARN

dør hver dag på grunn av fattigdom

151

MILLIONER

barn under 5 år ble hemmet i deres vekst på grunn av kronisk underernæring i året 2017

842 000

MENNESKER

anslås å dø hvert år på grunn av utilstrekkelig tilgang til rent drikkevann, sanitære forhold og håndhygieneDU KAN HJELPE

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED