NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

AFRIKAS GIGANT BLIR EN GIGANT FOR MENNESKERETTIGHETER

Pascal Nwoga (til høyre, i YHR-T-skjorte) har gjort det til sin oppgave å nå ungdommen i Nigeria med menneskerettigheter for å gi dem en lysere fremtid.

For Pascal Nwoga dreier det seg om å nå barna i Nigeria med menneskerettigheter for å forandre fremtiden for hele landet.

Nigeria, Afrikas mest folkerike land, har det passende kallenavnet «Afrikas gigant». Men en stor befolkning kan bety store problemer, inkludert menneskehandel, for hvilket landet er rangert som det 8. verste landet internasjonalt, og 67 prosent av befolkningen lever i fattigdom.

For å endre dette har Youth for Human Rights (YHR) Nigeria-representant Pascal Chukwuebuka Nwoga levert undervisning i menneskerettigheter siden 2012. «Vi mangler kunnskap om menneskerettigheter», sier han, «så jeg prøver å ta opp at folk bør forstå at våre menneskerettigheter må bli forstått og anvendt hvis vi faktisk ønsker å ha fred, utvikling og så kjærlighet i samfunnet vårt.»

Om det som inspirerte ham sier han: «Jeg vokste opp i et miljø der noen barn ble mishandlet. Disse barna ville arbeide, og de fortsatte å arbeide, arbeide, arbeide. Det var som slaveri for dem. Det var en veldig stor diskriminering, så jeg vokste opp med disse minnene, og prøvde å beskytte barn.»

Nwoga oppdaget YHR mens han fikk ytterligere utdannelse i Ghana, der han så YHR-annonser på TV. Han bestilte straks sitt første sett med YHR-materialer. Etter at han kom tilbake til sin hjemmedelstat Enugu i Nigeria, etablerte han sin YHR Nigeria-avdeling og begynte i sin egen bakgård på Abakpa Nike-markedet, hvor han så barnearbeid. «Her har vi en masse barn der ute som selger vann for å overleve og hjelper foreldrene sine på en eller annen måte. Deres rettigheter blir krenket fordi når et barn burde være på skolen og er ute av skolen og selger på markedet, betyr det at du fratar barnet retten til utdannelse. Så jeg gikk rundt og delte ut hefter», sier han. Nwoga snakket med foreldre og barn, og nå går mange av barna på skolen.

Nwoga arbeider også på barnehjem og bringer mat, vann og klær til foreldreløse barn. «Det betyr at foreldreløse barn ikke vil føle seg annerledes enn andre barn som har foreldre. Det er nestekjærlighet i handling, det er menneskerettigheter i handling.»

Sammen med venner nådde han ut til skoler. «Det er på skoler vi kan møte barna. Fordi når du når dem på skoler, vil de definitivt tilegne seg kunnskapen. Jeg begynte med private skoler. Men så ville jeg ta for meg offentlige skoler. Jeg oppdaget at de ikke kunne gi meg tillatelse til å snakke med barna på offentlige skoler. Vi trengte myndighetenes godkjennelse.»

«Det jeg liker best med programmet er at jeg møter barna. Det er tingen som gir meg mest glede. Jeg snakker med dem, får dem til å smile, le, henvender meg til dem og prøver å få dem til å bli ansvarlige.»

Nwoga gikk til møte etter møte for å få denne tillatelsen, men ble regelmessig avvist av tjenestemenn som var redde for å åpne barnas øynene til sine rettigheter. Men gjennom seks måneder med utholdenhet, oppnådde han tillatelsene han trengte, og åpnet døren for å undervise ungdom og lærere på alle nivåer av skolesystemet. Gjennom dette har Nwoga og hans team nådd mer enn 26 000 barn på 62 skoler.

Og han sakker ikke tempoet. Han har nå fem avdelinger i Nigeria og leverer i Ghana. «Det jeg liker best med programmet er at jeg møter barna. Det er tingen som gir meg mest glede. Jeg snakker med dem, får dem til å smile, le, henvender meg til dem og prøver å få dem til å bli ansvarlige.»

Finn ut mer om Pascal Nwogas arbeid ved å se dokumentarfilmen på Scientology Network på Nor.Scientology.tv/Pascal-Nwoga.DU KAN HJELPE

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED