NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

YHR NEPAL HOLDER INTERNASJONAL SAMLING OM BÆREKRAFTIGE UTVIKLINGSMÅL

200 delegater fra 16 nasjoner, samt dignitarer deltok i det 2. Internasjonale ungdomsforum for menneskerettigheter og bærekraftige utviklingsmål.

Delegater fra hele verden samles i Katmandu i Nepal der de slår seg sammen for å forandre verden gjennom undervisning i menneskerettigheter.

Det internasjonale ungdomsforum for menneskerettigheter og SDG-er (Bærekraftige utviklingsmål – fastsatt av FN) ble organisert av Youth for Human Rights Nepal og holdt i Katmandu. Temaet var «Samarbeid med ungdom for å oppnå SDG-er: Gå fra policy til handling». Den to-dagers konferansen brakte sammen lidenskapelige, likesinnede individer som var forent i et løfte om å forandre verden. Konferansens fokus var å styrke ungdom i å delta i innføringen, overvåkingen og evaluering av menneskerettigheter som relatert til SDG-er.

SDG-er er forbundet med fattigdom, urettferdighet, klima, miljøødeleggelse, velstand, fred og rettferdighet. Hvert mål forholder seg til en av de 30 menneskerettighetsartiklene i Verdenserklæringen om Menneskerettighetene (UDHR) og de skal oppnås innen 2030. Dette inkluderer målet å oppnå full likestilling mellom kjønnene, ingen fattigdom, ingen sult, å ha høy kvalitets undervisning og mer.

«Vi forplikter oss til handling, inkludert å undervise i menneskerettigheter i formelle og uformelle utdanningssektorer.»

Mer enn 200 unge delegater fra 16 land utvekslet synspunkter, delte erfaringer og utviklet realistiske handlingsplaner for å gjenoppbygge samfunn. Den ærede Ganesh Prasad Timilsina, formannen i Den nasjonale lovgivende forsamling i Nepal, innviet arrangementet. Andre høytstående personer som deltok var representanter fra Den nasjonale menneskerettighetskommisjonen, Det nasjonale ungdomsråd, Verdensbanken og Det internasjonale senter for integrert fjellutvikling.

Konferansen avsluttet med signeringen av en ungdomserklæringen som delvis lød: «Vi forplikter oss til handling, inkludert å undervise i menneskerettigheter i formelle og uformelle utdanningssektorer og oppnå SDG-er i det bredere samfunn og spesielt de sårbare.... Vi oppfordrer alle folk, spesielt våre unge til å bevege seg fra policy til handlinger ved å utdanne oss selv i Verdenserklæringen om Menneskerettighetene og forplikter oss til SDG-ene til gagn for våre samfunn, våre land og verden.»FAKTA

REALITETEN OM FATTIGDOM

Artikkel 25 i UDHR garanterer mat og husly for alle, men her er virkeligheten.

3 MILLIARDER

MENNESKER

(Nesten halvparten av verdens befolkning) lever på mindre enn 2,5 dollar om dagen

1,3

MILLIARDER

av dem lever på mindre enn 1,25 dollar per dag – i ekstrem fattigdom

22 000

BARN

dør hver dag på grunn av fattigdom

151

MILLIONER

barn under 5 år ble hemmet i deres vekst på grunn av kronisk underernæring i året 2017

842 000

MENNESKER

anslås å dø hvert år på grunn av utilstrekkelig tilgang til rent drikkevann, sanitære forhold og håndhygieneDU KAN HJELPE

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED