NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

DEN INDISKE SKUESPILLERINNEN SHEENA CHOHAN KRYSSER GRENSER FOR Å UNDERVISE I MENNESKERETTIGHETER

Skuespillerinnen Sheena Chohan leverer et Youth for Human Rights-seminar til barn i India som deltar ivrige.

Sheena Chohan er ikke bare et vakkert ansikt. Som ambassadør for Youth for Human Rights i Sør-Asia forandrer hun livene til millioner av mennesker.

Skuespillerinnen Sheena Chohans interesse for menneskerettigheter startet tidlig. Mens hun vokste opp i India så hun at til tross for at det er et «åndelig land», hadde det også problemer med diskriminering. «Et av de viktigste problemene i India er at kvinner blir konstant diskriminert og ikke behandlet likt», sier Chohan. Dette inkluderer de 29 % av indiske kvinner som lider under mishandling i hjemmet.

Etter at hun vant Miss Kolkata-skjønnhetskonkurransen og «I Am Voice»-kategorien av Miss Universe India, fikk Chohan snart filmroller, reklamefilmjobber og fotomodellmuligheter. «Mens jeg gjorde alt dette, tenkte jeg for meg selv: ’Nå er tiden kommet til å gjøre noe med livet mitt for et formål som er større enn meg selv’», forklarer Chohan. Hun fant det formålet i Youth for Human Rights International (YHRI). «Det var et svar på spørsmålet som jeg var på utkikk etter som handlet om ulikhet mellom menn og kvinner.»

Nå som ambassadøren for YHR Sør-Asia, lagde Chohan postkort med et bilde av seg selv og satte de 30 artiklene i Verdenserklæringen om Menneskerettighetene (UDHR) og YHRIs nettstedsadresse på dem. Når fansen ba om en autograf, trakk hun ut et postkort, signerte det og gav dem det, og gir ut tusenvis av dem.

Hun nådde enda lenger ut til skoler og holdt seminarer på alle nivåer av utdannelse. Endringen var så tydelig blant elevene at skoleledere snart gjorde YHRI til en del av pensumet. I siste instans nådde Chohan over 7000 elever og studenter. Dette inkluderte Whistling Woods International, en av Indias topp filmskoler, hvor hun holdt et seminar for 500 studenter som i sin tur lagde filmer basert på en bestemt artikkel i UDHR. Da Chohan ble vertinnen for Lovello Miss World Bangladesh-konkurransen oppfordret hun skjønnhetsdronningene til å bruke deres plattform til å fremme menneskerettigheter. Deretter, som den nye vertinnen for Bangladeshs Premier League (cricket) på landets fremste TV-program, sa hun: «I det øyeblikket tenkte jeg: ’Ok, så jeg har denne plattformen, hvordan kan jeg bruke dette til å spre budskapet om menneskerettigheter?’» Som svar på det, snakket hun ikke bare om menneskerettigheter på sitt program, men hun arbeidet med den lokale YHR Bangladesh-avdelingen som holdt underskriftsinnsamlinger, marsjer og foredrag. Nå bruker 49 universiteter YHRI-materialer. Chohan snakket om menneskerettigheter på hver eneste mulighet i medier og fikk kallenavnet «Menneskerettigheter-jente», og nådde millioner av mennesker i Sør-Asia. Finn ut mer om arbeidet hennes på nor.scientology.tv/SChohan.GÅR TIL HANDLING
Gjør menneskerettighetene kjent og praktisert

En legende for menneskerettigheter feires med aktiviteter på Nelson Mandela-dagen.

Hvert år den 18. juli feirer vi Mandela-dagen, en dag ikke bare til å minnes en menneskevenn og verdensleder, men for å bære hans arv med å forsvare menneskerettigheter fremover i hver eneste del av denne verden.

Som Nelson Mandela sa: «Det som teller i livet er ikke bare det faktum at vi har levd. Det er hvilken forskjell vi har gjort i livene til andre som vil avgjøre betydningen av livet vi lever.»

Du kan gjøre en virkelig forskjell i livene til andre gjennom seminarer, underskriftsinnsamlinger, kunstkonkurranser og andre kreative midler til å nå folk og informere dem om deres menneskerettigheter.

Bestill materialene du trenger for disse aktivitetene på ForentForMenneskerettigheter.no og UngeForMenneskerettigheter.no. La oss få vite om planene dine, og fortell oss hva du gjorde. Send din historie med bilder og video til activities@humanrights.com.

Ved å arbeide sammen på denne verdensomspennende kampanjen kan vi garantere at menneskerettigheter blir kjent og respektert for alle.HVORDAN DU KAN HJELPE

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper individer, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED