Minnes Mandela gjennom handling

YHR Danmark minnes Nelson Mandelas arv med to eventer utformet for å inspirere andre gjennom kunst.

Den 18. juli hvert år feirer verden Den internasjonale Nelson Mandela-dagen. FN etablerte dagen for alle til å gå til handling og inspirere til forandring. Mandela-dagen er ikke ment som en offentlig helligdag, men som en dag til ære for Nelson Mandela, Sør-Afrikas tidligere president, og hans verdier gjennom frivillig arbeid og samfunnstjeneste.

Youth for Human Rights Danmark holder eventer til ære for Den internasjonale Nelson Mandela-dagen, inklusive en kunstkveld og skapingen av et mosaikkmaleri av Mandela.

I år holdt våre Youth for Human Rights-avdelinger rundt om i verden eventer for å hedre Mandela og det han representerer for verden. Dette inkluderte Youth for Human Rights Danmark, som holdt to eventer for å markere dagen. Først satte de opp et telt på Gammeltorvet der de nådde mennesker fra alle samfunnslag med Hva er menneskerettigheter?-hefter og fikk dem til å bidra til et mosaikkmaleri av Nelson Mandela.

Dette ble etterfulgt av en kunstkveld i Scientology Kirken i København, hvor budskapet var å oppløfte utholdenhet gjennom kunst. Opplesningen av diktet Invictus [den uovervinnelige] kommuniserte den utholdende ånden for publikum som ingen andre dikt kan. Diktet, skrevet av William Ernest Henley, er berømt for å bli opplest av Mandela til seg selv og andre innsatte mens han var på Robben Island. De avsluttende linjene sier: «Jeg er min skjebnes herre, jeg er min sjels kaptein.» Deretter kom en introduksjon til YHRI-kampanjen etterfulgt av en presentasjon av mosaikkmaleriet av Mandela og opptredener av kunstnere av alle slag, inkludert musikere som fremførte sine egne sanger, en fotograf og en gitarist.

LAST NED »
LAST NED