NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

YHRI WORLD EDUCATIONAL TOUR BESØKER SJU NASJONER

Den 15. årlige YHRI World Educational Tour reiste 56 420 kilometer rundt hele kloden, inkludert til Costa Rica (øverst), Gambia med landets president (nederst til venstre) og Kambodsja med menneskerettighetskomitéen (nederst til høyre).

Den 15. årlige Youth for Human Rights World Educational Tour reiser 56 420 kilometer gjennom sju land.

Hvert år i 15 år reiser presidenten for Youth for Human Rights International, dr. Mary Shuttleworth over hele kloden på sin årlige World Educational Tour. Dette årets 56 420 kilometers reise gjennom sju land ble holdt i feiringen av 70-årsdagen for FNs Verdenserklæring om Menneskerettigheter (UDHR), som ble vedtatt den 10. desember 1948.

Turnéen startet i Costa Rica, med eventer holdt på tre skoler hvor YHRI-pilotprosjekter ble startet. Det ble holdt møter med viseministeriet for fred og ungdomsrådet for å planlegge landsdekkende iverksettelse, og alt ble støttet av Nobels fredsprisvinner og tidligere president i Costa Rica, dr. Óscar Arias Sánchez og hans kone Suzanne Fischel.

Turnéen hoppet deretter over Atlanteren til Gambia. Der ble teamet ønsket velkommen av president Adama Barrow. De leverte seminarer på skoler og holdt møter med embetsmenn, inkludert undervisningsdepartementet, ministeriet for ungdom og sport og det nasjonale ungdomsrådet, for å oppnå landsdekkende innføring av de 30 artiklene i Verdenserklæringen om Menneskerettighetene. En pressekonferanse reklamerte for besøket på nasjonalt plan.

De reiste deretter lenger øst til India for det 6. Sør-Asias regionale toppmøte. I tillegg ble nye partnerskap dannet og planer utarbeidet for enda et år med enestående undervisning i menneskerettigheter i Sør-Asia. Turnéen reiste deretter enda lenger øst til Taiwan for det 6. toppmøtet om menneskerettigheter for Asia-Stillehavsregionen. Den tre-dagers affæren inkluderte unge delegater fra Argentina, India, Japan, Malaysia, Nepal, Sri Lanka, USA og selvfølgelig Taiwan.

Turnéen ankom i Kambodsja, hvor dr. Shuttleworth og teamet ble tatt til Dødsmarkene hvor mer enn en million mennesker ble drept og begravd av Khmer Rouge-regimet i 1970-årene. Men i fullstendig kontrast til dette så dr. Shuttleworth forandring og håp om en ny morgendag med respekt for menneskerettigheter da hun møtte med den kambodsjanske menneskerettighetskommisjonen og kontorene til justisdepartementet, departementet for undervisning, ungdom og sport og andre organer, det hele for å diskutere virkelig iverksettelse av undervisning i menneskerettigheter i hele landet.

Dette årets 56 420 kilometers reise gjennom sju land ble holdt i feiringen av 70-årsdagen for FNs Verdenserklæring om Menneskerettigheter.

Så fra grove krenkelser av menneskerettigheter, til mer subtile, men likevel like alvorlige overtredelser, ankom teamet i USA for det første nordamerikanske regionale toppmøtet. Det inkluderte en Human Rights Cherry Blossom-konsert på trappene til Lincolnmonumentet hvor 30 frivillige delte ut mer enn 4500 eksemplarer av heftet Hva er menneskerettigheter? Turen ble hedret med å heise det amerikansk flagget over Capitol Hill.

Turnéen ble avsluttet i Mexico for det 4. latinamerikanske regionale toppmøtet, med-sponset av guvernøren i delstaten Puebla og Institusjonen for integral familieutvikling. Turnéens avsluttende event ble vist på TV Azteca og Informativo TV.

Alt i alt ble det holdt 28 eventer i sju land med 53 innslag på nasjonale og internasjonale medier, mens de fremmet behovet for grunnleggende undervisning i menneskerettigheter å bli påbudt i alle land.BESKYTT MENNESKERETTIGHETER

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED