NYHETERGJØR MENNESKERETTIGHETER TIL EN GLOBAL VIRKELIGHET

ET LAND KJENT FOR FRED FORTSETTER Å LEDE MED SIN EGEN KAMPANJE FOR MENNESKERETTIGHETER

Costa Ricas fotball-lag og landets president, med førstedamen og sønnen, holder opp de spesiallagde heftene Hva er menneskerettigheter? som presenterer hver eneste spiller.

Costa Rica er kjent som et eksempel på fred og demokrati, og det som sørger for at dette renommeet aldri svinner hen er et undervisningsprogram om menneskerettigheter som når hvert eneste hjørne av landet.

Costa Rica er kjent for sitt stabile demokrati, for å investere mer av sitt årlige budsjett i utdannelse enn det globale gjennomsnittet, og for å oppløse sin stående hær i 1948. Arkitekten for nasjonens fred er tidligere president dr. Óscar Arias Sánchez, som fikk Nobels fredspris for sitt arbeid for å gjøre slutt på de mellomamerikanske borgerkrigene. Dette førte til signeringen av en fredsplan i 1987 som var godkjent av fem mellomamerikanske nasjoner.

Da dr. Arias ble invitert til det internasjonale toppmøtet om menneskerettigheter i FN i New York i 2017, oppdaget han og hans kone Suzanne Fischel Youth for Human Rights (YHR), og det passet helt naturlig for dem. De begynte å arbeide tett sammen med YHR Costa Rica-teamet, som er ledet av Marco Aurelio Zuñiga og består av hans kone, Tatiana Salgado, deres barn samt frivillige.

YHR-teamet nådde ut gjennom medier fra avisen La Extra til Teletica Radio 91.5 FM, Kanal 7 TV og andre – et publikum på over 2 millioner mennesker. De talte deretter til elever på skoler og universiteter, inkludert på Colegio Técnico Profesional, Det nasjonale universitetet, Santa Cruz videregående skole og flere.

Den neste handlingen var gjennom Costa Ricas nasjonale sport – fotball. Etter at presidenten for Costa Ricas Nasjonale fotballforening ble briefet, kom han raskt om bord. Med hjelp fra Fischel skapte de et spesiallagd hefte som presenterer fotballspillerne og alle 30 menneskerettigheter. Det ble så offisielt lansert på en avskjedstilstelning for landslaget som skulle reise til VM 2018 i Russland. Costa Ricas president Carlos Alvarado Quesada var til stede ved åpningen. Hver spiller, presidenten og andre dignitarer mottok det nye heftet. Med disse i hånden gikk YHR Costa Ricas frivillige sammen med dr. Arias og Fischel ut og distribuerte dem på Costa Ricas nasjonale fotballstadion til fans under lagets avskjedsspill. I alt har de nå distribuert mer enn 128 000 eksemplarer av heftet.

For å sørge for at menneskerettigheter blir en del av samfunnsstrukturen har YHR Costa Rica inngått partnerskap med Instituttet for utvikling og kommunal rådgivning (IFAM), rådgiver for Costa Ricas lokale myndigheter – i alt 82 kommuner. Instituttet ønsket umiddelbart å få deres trenere opplært til å levere til andre, og så trene dem. Programmet begynte med 10 seminarer til 361 IFAM-deltakerne.

Gjennom effektiv undervisning i menneskerettigheter fortsetter Costa Rica å sette et eksempel for verden som et land med utdannelse og fred.GÅR TIL HANDLING
Bli med oss på Human Rights Day

Bli med oss med arrangementer og aktiviteter i ditt område i de kommende månedene, og gjør de 30 rettighetene kjent og praktisert i ditt lokalsamfunn.

Den 10 desember 1948 vedtok De forente nasjoners generalforsamling Verdenserklæringen om Menneskerettighetene (UDHR), som fremlegger de 30 rettighetene som alle mennesker har. Hvert år den 10. desember holder United for Human Rights- og Youth for Human Rights-avdelinger over hele verden eventer og aktiviteter til ære for denne dagen.

Og dette året tok vi det til det neste nivået i feiringen av 70-årsjubileet for Verdenserklæringen om Menneskerettighetene med en enestående rekke eventer, inkludert menneskerettighetsfora, marsjer, underskriftskampanjer, konserter, seminarer, kunstkonkurranser og boder for menneskerettigheter – alt sammen for å øke bevisstheten om disse universelle rettighetene. Du kan begynne nå å planlegge for eventer. La oss få vite om planene dine på forhånd og fortell oss hva du gjorde ved å sende inn bilder og video. Sammen kan vi garantere at menneskerettigheter er kjent og respektert for alle.DU KAN HJELPE

Bli med i den internasjonale menneskerettighetsbevegelsen ved å bli medlem i United for Human Rights. UHR hjelper enkeltpersoner, lærere, pedagoger, organisasjoner og myndighetsorganer i alle deler av verden til å øke bevisstheten om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene.

LAST NED »
LAST NED